Hoogwater juli 2021

Geplaatst op 19-07-2021  -  Categorie: Algemeen

De recente berichten over de enorme regenval en daaropvolgende overstromingen in Limburg zullen u zeker niet zijn ontgaan.

Rijkswaterstaat heeft een waarschuwing afgegeven voor de pleziervaart om de komende dagen niet op de Maas te varen. Het water kan heel snel stijgen, waardoor een sterke stroming ontstaat. Mogelijk meer dan 6 knopen stroom.

Sluis Engelen (Henriëttesluis) zal uit voorzorg de extra sluisdeuren vanaf zondag 18 juli 2021 (tijdelijk) sluiten. Maandag 19 juli wordt daar de hoogste waterstand verwacht. Het water zal dan 4 meter hoger staan dan normaal.

Omdat regenwater via de Dommel afgevoerd wordt richting de Maas, gaat het water in de Vikinghaven ook flink stijgen. Naar verwachting zal het water zaterdag op zondag tot 2 meter hoger staan dan gebruikelijk en daarmee wordt verwacht dat de landtong en de speeltuin onder water komen te staan.

Wij roepen iedereen dan ook dringend op om je boot, trailer en losse onderdelen op de landtong met spoed te verplaatsen naar het parkeerterrein vooraan de weg. Ook het dringende advies om boten die niet aan een drijvende steiger liggen te verleggen. Dit kan in overleg met de havenmeester.

Laten we ervoor zorgen dat het materiaal gespaard blijft.

Met vriendelijke groet,
Bestuur 's-Hertogenbossche watersportvereniging "Viking".'s-Hertogenbossche Watersportvereninging Viking | Ertveldweg 7 | 5231 XA  's-Hertogenbosch | 073 641 18 18 | KvK 40215167 | privacyverklaring